Η ιστορία του Jimmy Choo

Οι περισσότερες γυναίκες λατρεύουν τα παπούτσια του Jimmy Choo (Τζίμυ Τσου), ενός από τους πιο διάσημους σχεδιαστές παπουτσιών στον κόσμο. Διαβάστε την ιστορία του:

Jimmy Choo

Ο Dato Jimmy Choo, είναι ένας σχεδιαστής παπουτσιών από τη Μαλαισία που έχει τη βάση του στο Λονδίνο. Είναι διάσημος για τα χειροποίητα γυναικεία παπούτσια του.

Ο Choo γεννήθηκε στη Penang της Μαλαισίας, σε μια οικογένεια από κατασκευαστές παπουτσιών. Το πραγματικό του όνομα είναι Chow, αλλά γράφτηκε λάθος κατά τη γέννηση του, κι έτσι κράτησε το επώνυμο Choo. Έφτιαξε τα πρώτα του παπούτσια σε ηλικία 11 ετών.

Το ξεκίνημα του έγινε στο εργαστήριο του στο Hackney του Λονδίνου, όπου πήγε για να σπουδάσει.

Το 1986 νοίκιασε ένα χώρο κοντά σε ένα νοσοκομείο και μετά άρχισε να φτιάχνει παπούτσια ο ίδιος.

Το 1988 τον πρόσεξε μια δημοσιογράφος στο Vogue, καταλαβαίνοντας ότι τα σχέδια του ήταν μοναδικά. Το περιοδικό του έκανε αφιέρωμα σε 8 σελίδες και έτσι τον πρόσεξε η Diana, η Lady D της Αγγλίας, που από το 1990 τον πήρε υπό την προστασία της, φορώντας τα παπούτσια του. Λέγεται μάλιστα ότι παρήγγειλε απευθείας 6 ζευγάρια παπούτσια, αμέσως μετά την πρώτη συνάντηση της με το σχεδιαστή.

«H Lady D έδωσε ευκαιρίες σε πολλούς σχεδιαστές, μαζί και σε εμένα, και για αυτό της χρωστώ ευγνωμοσύνη» , είπε ο Choo.

Τα παπούτσια Jimmy Choo

papoutsia jimmy choo

Το 1996 ξεκίνησε την εταιρεία Jimmy Choo LTD με την συντάκτρια Tamara Mellon του Βρετανικού Vogue. Από τότε ο Choo δημιούργησε έναν κολοσσό, που όμως ξεχωρίζει γιατί τα παπούτσια που κατασκευάζει είναι αποκλειστικά χειροποίητα.

«Το να φτιάχνεις παπούτσια με το χέρι είναι πάρα πολύ ιδιαίτερη τέχνη. Αν όλα φτιαχτούν από μηχανές χάνουν την προσωπικότητα τους.»

«Στον κόσμο της μόδας, τα στυλ αλλάζουν, αλλά η άνεση είναι κάτι αιώνιο. Η παραδοσιακή κατασκευή παπουτσιών του πατέρα μου με έμαθε ότι το σχήμα του παπουτσιού αλλάζει στο πόδι. Όσο περισσότερο φοράς ένα χειροποίητο παπούτσι, τόσο περισσότερο άνετα νιώθεις.», λέει ο διάσημος σχεδιαστής παπουτσιών Τζίμυ Τσου.

Το χαρακτηριστικό στυλ στα γυναικεία παπούτσια Jimmy Choo είναι τα τακούνια 8 εκατοστών. Κατά την άποψη του σχεδιαστή τα τακούνια σχετίζονται με την υγεία των ανθρώπων.

«Τα πιο ψηλά παπούτσια θα κάνουν κάποιον να μην αισθάνεται άνετα όταν βαδίζει και δεν είναι καλά για την ισορροπία».

Συνήθως το κάθε ζευγάρι παπούτσια Jimmy Choo κατασκευάζεται μέσα σε 3-4 εβδομάδες. Τα αριστουργήματα του Τσου πωλούνται από 300$ – 12.000$.

Ο Choo πιστεύει ότι στο μέλλον θα επιστρέψει κάτι από την καλή του τύχη στην ανθρωπότητα. Σκοπεύει να ανοίξει ένα σχολείο για να διδάσκονται νέοι άνθρωποι.

«Θα κατασκευάσω και ένα εργοστάσιο δίπλα στο σχολείο. Πολλοί άνθρωποι με υποστήριξαν όσο προσπαθούσα να βρω το δρόμο μου. Και το να δώσω δουλειά στους ντόπιους είναι ένας καλός τρόπος να επιστρέψω στην κοινωνία αυτό που μου χάρισε».

Μοιραστείτε το...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Σας άρεσε το άρθρο "Η ιστορία του Jimmy Choo"; Γράψτε τα σχόλια σας!

Ενημερωθείτε

...

,

No comments yet.

Σχολιάστε