Συμβουλές για ψηλοτάκουνα παπούτσια

Είναι γεγονός ότι οι περισσότερες γυναίκες αγαπούν τα ψηλοτάκουνα παπούτσια και τα θεωρούν τα απόλυτα γυναικεία παπούτσια, γιατί προσθέτουν στυλ και κομψότητα.

Φυσικά όταν μια γυναίκα φορά παπούτσια με ψηλά τακούνια δείχνει ψηλότερη από το κανονικό της ύψος και έτσι μπορεί να δείχνει ότι έχει ατελείωτα πόδια, όμως αυτό το σέξι στυλ επιτυγχάνεται μόνο όταν φοράει τα «σωστά» παπούτσια με τακούνια.

Τι πρέπει λοιπόν να προσέχει κάποια όταν φοράει ψηλοτάκουνα παπούτσια, ώστε τελικά να μην την φοράνε εκείνα;

Άνετα ψηλοτάκουνα παπούτσια

ψηλοτακουνα αθλητικαΤο πιο σημαντικό είναι να προτιμά  παπούτσια που είναι άνετα. Πολλά γυναικεία παπούτσια σχεδιάζονται με τη λογική ότι οι γυναίκες θα τα φορούν τόσο στη δουλειά τους όσο και στις νυχτερινές τους εξόδους.

Ωστόσο αν ένα ψηλοτάκουνο παπούτσι δεν είναι άνετο μπορεί να προκαλέσει πόνους, ακόμα και τραυματισμούς στα πόδια, ειδικά σε περιπτώσεις περπατήματος και ορθοστασίας.

Πάντα είναι καλό να επιλέγονται παπούτσια με ψηλά τακούνια που να είναι τουλάχιστον μισό νούμερο μεγαλύτερα από το συνηθισμένο, έτσι ώστε αν το πόδι αρχίσει να αντιδρά στο ψηλό τακούνι, να έχει χώρο να χαλαρώσει.

Ψηλοτάκουνα παπούτσια με στρογγυλή μύτη

Αν φοράτε ψηλοτάκουνες γόβες ή μπότες, είναι καλό να προτιμάτε αυτές που έχουν πιο στρογγυλή μύτη ή πιο στρογγυλεμένο σχήμα γενικά, έτσι ώστε να μην στριμώχνονται τα δάχτυλα πολύ, όπως συμβαίνει με τα παπούτσια με μυτερή μύτη.

Όπως είπαμε και πριν, το παπούτσι θα πρέπει να είναι λίγο πιο μεγάλο, και ίσως λίγο πιο φαρδύ, ειδικά αν φοριέται όλη την ημέρα.

Πόσο ψηλό μπορεί να είναι ένα τακούνι;

ψηλοτάκουναΠροφανώς, αν μια γυναίκα δεν έχει φορέσει ποτέ ψηλοτάκουνα παπούτσια, δεν μπορεί αμέσως να φορέσει μια δωδεκάποντη γόβα και να βγει έξω.

Εκτός από το ότι μπορεί να σπάσει το πόδι της, θα περπατά και με έναν μάλλον αστείο τρόπο, οπότε από σύμβολο του σεξ θα γίνει μάλλον περίγελως.

Το ιδανικό ψηλοτάκουνο παπούτσι είναι αυτό που επιτρέπει να περπατά άνετα, χωρίς να προσπαθεί πολύ ή να παραπατά.

Ένα τακούνι 5-6 εκατοστών είναι μια καλή αρχή. Μετά, μπορεί σταδιακά να αυξάνει τα εκατοστά μέχρι το σημείο που μπορεί να περπατά άνετα και με ασφάλεια.

Προσοχή στα πόδια Σας

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα ψηλοτάκουνα παπούτσια επιβαρύνουν και καταπονούν πολύ τα πόδια μας, και ιδιαίτερα τα γόνατα, που απορροφούν όλους τους κραδασμούς.

Πολύ συχνά γυναίκες που φορούν καθημερινά ψηλοτάκουνα παπούτσια αντιμετωπίζουν προβλήματα παραμορφωτικής αρθρίτιδας και χονδροπάθειας γονάτου.

Δοκιμάστε τα ψηλοτάκουνα παπούτσια σας στο σπίτι

παπουτσια ψηλό τακουνιΌπως είπαμε και νωρίτερα, είναι καλό να φοράμε ψηλοτάκουνα παπούτσια που να μας κάνουν να αισθανόμαστε άνετα.

Είναι σημαντικό επίσης να δοκιμάζουμε τα παπούτσια στο σπίτι, όταν έχουν ψηλά τακούνια έτσι ώστε να πάρουν το σχήμα και τη φόρμα του ποδιού μας.

Φορέστε λοιπόν τις ψηλοτάκουνες γόβες ή μπότες σας, και σταθείτε όρθιες στο σπίτι σας, και με τα πόδια όσο γίνεται πιο ίσια και κλειστά περπατείστε γύρω γύρω, με μικρά βήματα αρχικά.

Καλό θα είναι επίσης να δοκιμάσετε να πατήσετε διαφορετικές επιφάνειες, όπως χαλιά, πλακάκια, μωσαικα. Αν σκοπεύετε να χορέψετε με ψηλά τακούνια, καλό θα είναι να κάνετε μια πρόβα, για να μη βρεθείτε προ δυσάρεστης έκπληξης μπροστά σε κόσμο.

Ψηλά τακούνια και λεπτή σόλα

Αν δείτε παπούτσια με ψηλά τακούνια και πολύ λεπτή σόλα, αποφύγετε τα, εκτός αν πρόκειται να τα φορέσετε πολύ λίγο, και όχι πολύ συχνά.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η λεπτή σόλα συνήθως γδέρνει τα πόδια και μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό.

Μοιραστείτε το...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Σας άρεσε το άρθρο "Συμβουλές για ψηλοτάκουνα παπούτσια"; Γράψτε τα σχόλια σας!

Ενημερωθείτε

...

,

No comments yet.

Σχολιάστε