Παπούτσια Roger Vivier πιάνουν $26,385 σε δημοπρασια

Ένα ζευγάρι παπούτσια Roger Vivier πήρε τη μερίδα του λέοντος σε δημοπρασία που έγινε από την προσωπική συλλογή του ίδιου του γνωστού σχεδιαστή. Τα παπούτσια αυτά πουλήθηκαν για $26.385 ή 19.750 ευρώ αν προτιμάτε!

Ο διάσημος σχεδιαστής παπουτσιών Roger Vivier αποφάσισε να συνεργαστεί με την Ένωση Γάλλων υποδηματοποιών και την Γαλλική κυβέρνηση, έτσι ώστε να κατορθώσουν να αποκτήσουν τα πιο σημαντικά κομμάτια της συλλογής του Vivier, για να μην καταλήξουν σε ξένα χέρια.

Τα γυναικεία παπούτσια που πουλήθηκαν σε αυτό το αστρονομικό ποσό, είχαν φτιαχτεί από τον ίδιο τον Vivier ειδικά για την Πριγκίπισσα Σοράγια, τη λεγόμενη θλιμμένη πριγκίπισσα, το 1962, που είχε παντρευτεί τον τελευταίο Σάχη της Περσίας (Ιράν).

papoutsia vivier soragiaΑνάμεσα στα αντικείμενα ήταν επίσης πολλά διακοσμητικά και αξεσουάρ ρούχων του οίκου Vivier, που είχαν φτιαχτεί για την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Τζον Λένον.

Η δημοπρασία έγινε πριν από λίγες ημέρες στο προάστιο του Παρισιού Neuilly-sur-Seine, στο ξενοδοχείο Hôtel des Ventes de Neuilly.

Ένα μέρος της συλλογής εκτίθετο στο Μουσείο Romans, πριν οι κληρονόμοι του Vivier αποφασίσουν να τα βάλουν για δημοπρασία. Πολλά από τα αντικείμενα αυτά θα επιστρέψουν τώρα στο μουσείο, υπό νέα ιδιοκτησία.

Ποιός είναι ο Roger Vivier;

Ο Roger Vivier είναι διάσημος Γάλλος σχεδιαστής παπουτσιών, που γεννήθηκε το 1907 και πέθανε το 1998. Συνεργάστηκε πολλά χρόνια με τον οίκο Ντιορ και η θεωρείται ο σχεδιαστής που καθιέρωσε τα παπούτσια με τακούνι στιλέτο.

Παπούτσια που σχεδίασε ο Βιβιέ εκτίθενται σήμερα σε μεγάλα μουσεία του κόσμου, όπως το Μητροπολιτικό Μουσείο στη Νέα Υόρκη, το Μουσείο Βικτώρια και Αλμπερτ στο Λονδίνο και φυσικά, στο Λούβρο στο Παρίσι.

Μοιραστείτε το...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Σας άρεσε το άρθρο "Παπούτσια Roger Vivier πιάνουν $26,385 σε δημοπρασια"; Γράψτε τα σχόλια σας!

Ενημερωθείτε

...

,

No comments yet.

Σχολιάστε