Φροντίστε τα καλοκαιρινά παπούτσια σας

Αν και δεν το συνειδητοποιούμε, τα καλοκαιρινά παπούτσια χρειάζονται φροντίδα και συντήρηση.

Κάθε καλοκαίρι τα πόδια μας βρίσκονται συνήθως εκτεθειμένα τόσο στα βλέμματα όσο και στον ήλιο και τον άνεμο. Και ενώ οι περισσότερες γυναίκες φροντίζουν την εμφάνιση των ποδιών τους με ένα καλό πεντικιούρ, σπάνια σκέφτονται την ανάγκη περιποίησης και συντήρησης των παπουτσιών, που δέχονται τις πιο μεγάλες καταπονήσεις.

Το γεγονός ότι το καλοκαίρι δε βρέχει συχνά, επομένως δεν πατάμε σε νερά, ή ότι συνήθως δε χρησιμοποιούμε τα ανοιχτά καλοκαιρινά παπούτσια για δύσκολες δραστηριότητες – αναρριχήσεις και πεζοπορίες -, δε σημαίνει ότι τα καλοκαιρινά παπούτσια δε χρειάζονται φροντίδα.

frontida papoutsiaΣτη Νέα Υόρκη, τη σύγχρονη Μέκκα όσων λατρεύουν τα παπούτσια, υπάρχει ο ειδικός David Mesquita που αναλαμβάνει την προετοιμασία των παπουτσιών εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ο ειδικός της περιποίησης δηλώνει πως η προετοιμασία των παπουτσιών είναι πιο σημαντική από την διόρθωση των κατεστραμμένων παπουτσιών. Και όταν αυτό το λέει κάποιος που φροντίζει περίπου 500 ζευγάρια παπούτσια την ημέρα, μάλλον πρέπει να τον πιστέψουμε.

Ας δούμε λοιπόν τις συμβουλές του David Mesquita για το πώς θα περιποιηθούμε τα καλοκαιρινά παπούτσια μας και πως θα τα φροντίσουμε έτσι ώστε να αποφύγουμε όσες φθορές μπορούμε.

Φροντίδα για ψηλοτάκουνα γυναικεία παπούτσια

Τις περισσότερες φορές το δέρμα της σόλας στις γόβες στιλέτο ή στα απλά ψηλοτάκουνα παπούτσια είναι πολύ λεπτό και μαλακό. Έτσι λοιπόν ο David, προτείνει να βάλουμε στα παπούτσια μια λαστιχένια σόλα.

Ακόμα και αν έχετε τα τελευταία Μανόλο Μπλάνικ ή ένα ζευγάρι Λουμπούτιν, δεν πρέπει να ανησυχείτε.

Οι ειδικοί των παπουτσιών έχουν ειδικές σόλες που έρχονται βαμμένες στο αρχικό χρώμα των παπουτσιών και κόβονται ειδικά για το συγκεκριμένο ζευγάρι, έτσι ώστε να διατηρείται το αρχικό στυλ των παπουτσιών και να μη χάνουν τίποτα από τη λάμψη και την κομψότητά τους.

Φροντίδα για ψηλοτάκουνες γόβες με ανοιχτή μύτη (peep toe)

Τα παπούτσια με ανοιχτή μύτη φοριούνται πάρα πολύ από τις γυναίκες τόσο στη δουλειά όσο και στις βραδινές εξόδους. Συνήθως φθείρονται πολύ, γιατί οι περισσότερες στέκονται ρίχνοντας το βάρος τους στη φτέρνα.

Σε αυτά τα παπούτσια προτείνεται η τοποθέτηση ενός μικρού πλαστικού ή λαστιχένιου υποστηρίγματος που καρφώνεται μέσα στο τακούνι στο σημείο που απορροφάται η πίεση από το πόδι.

Ο David Mesquita μάλιστα υποστηρίζει ότι υπάρχουν γυναίκες που φέρνουν τις ψηλοτάκουνες γόβες τους για να αλλάξουν το σημείο αυτό αρχικά, και μετά, αφού το δοκιμάσουν, κάνουν το ίδιο σε όλα τα παπούτσια τους.

Μυστικά φροντίδας για τα επίπεδα σανδάλια

Τα γυναικεία σανδάλια υφίστανται μεγάλες φθορές τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, καθώς το πόδι ιδρώνει και μπορεί να αφήσει ανεξίτηλους λεκέδες στο παπούτσι.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει λύση. Αγοράστε ένα ειδικό σπρέι για σανδάλια, κατάλληλο για δέρμα, σουέτ, μετάξι, πανί ή και εξωτικά δέρματα.

Το σπρέι αυτό δημιουργεί μια προστατευτική επιφάνεια στο υλικό, επιτρέποντας του όμως πάντα να αναπνέει.

Φροντίδα για μπαλαρίνες

Ένα μέρος της γοητείας που έχουν αυτά τα γυναικεία παπούτσια είναι η πολύ λεπτή και ελαστική σόλα τους, που φθείρεται πιο γρήγορα και από το κλείσιμο του ματιού.

Μια επιπλέον λεπτή λαστιχένια σόλα που ενσωματώνεται και προστατεύει την αρχική σόλα είναι απαραίτητη για να αυξήσει μια γυναίκα τα χιλιόμετρα που μπορεί να κάνει με τις μπαλαρίνες της.

Μοιραστείτε το...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Σας άρεσε το άρθρο "Φροντίστε τα καλοκαιρινά παπούτσια σας"; Γράψτε τα σχόλια σας!

Ενημερωθείτε

...

No comments yet.

Σχολιάστε