Πώς να οργανώσετε σωστά τα παπούτσια σας

Η οργάνωση των παπουτσιών μπορεί να σας ακούγεται το ίδιο εκνευριστική και βαρετή, όπως και κάθε προσπάθεια για οργάνωση στην αρχή, αλλά σκεφτείτε τι θα κερδίσετε όταν την ολοκληρώσετε: χρόνο, λιγότερο άγχος, ίσως και χρήμα!

Καμία ντουλάπα δεν θα ήταν πλήρης χωρίς τα κατάλληλα παπούτσια, και αν η αγάπη σας γι αυτά σας έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο χάος και δεν έχετε αρκετό χώρο αποθήκευσης, τότε είναι καιρός να αναλάβετε δράση και να μάθετε πώς να οργανώσετε τα παπούτσια σας πιο αποτελεσματικά.

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν περίπου τρία ή τέσσερα άνετα ζευγάρια παπούτσια που φορούν συχνά και τα τοποθετούν συνεχώς κάπου κοντά, υπάρχουν φορές που σε μία ειδική εκδήλωση θα χρειαστεί να ψάξουν για εκείνο το ζευγάρι παπούτσια που θυμούνται ότι το αγόρασαν κάποτε, αλλά δεν μπορούν να θυμηθούν πού το έβαλαν την τελευταία φορά.

 Πώς να οργανώσετε σωστά  τα παπούτσια σας

organosi kai apothikeusi papoutsiaΑν λοιπόν δεν είναι τα παπούτσια στην ντουλάπα σας κατάλληλα οργανωμένα, θα μπορούσατε να καταλήξετε να ψάχνετε τα πάντα στη ντουλάπα σας, δημιουργώντας ένα τεράστιο

χάος πριν τελικά βρείτε αυτά τα περίφημα ιδιαίτερα παπούτσια που γνωρίζατε ότι κρύβονται κάπου εκεί μέσα.

Αν αυτή η σκηνή σας ακούγεται οικεία, μην ανησυχείτε καθώς υπάρχουν αμέτρητες έξυπνες λύσεις αποθήκευσης, ειδικά σχεδιασμένες για την περίπτωση σας.

Ακόμα κι αν έχετε πάρα πολλά ζευγάρια παπούτσια και μόνο ένα μικρό διαμέρισμα, η οργάνωση των παπουτσιών σας μπορεί να επιτευχθεί με λίγο χρόνο και προσπάθεια.

Βήμα 1: Αδειάστε τη ντουλάπα σας και μετρήστε τα παπούτσια σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να οργανώσετε τα παπούτσια σας είναι να μάθετε ακριβώς πόσα ζευγάρια παπούτσια έχετε. Κάντε λίγο χώρο στη μέση του δωματίου, βγάλτε όλα εκείνα τα παπούτσια από το κάτω μέρος της ντουλάπας σας και χωρίστε τα σε ζευγάρια.

Εάν δείτε ότι τελικά έχετε πάρα πολλά  παπούτσια, αναρωτηθείτε αν πρόκειται πραγματικά να φορέσετε όλα αυτά τα παπούτσια μέσα στους επόμενους μήνες. Εάν η απάντηση είναι όχι, τότε γιατί να τους προσφέρετε τόσο πολύτιμο χώρο αποθήκευσης;

Ο καθένας έχει παπούτσια που μπορεί να έχουν συναισθηματική αξία, όπως τα παπούτσια του γάμου, ή εκείνα τα πρώτα επώνυμα παπούτσια σχεδιαστών που αγόρασε, αλλά σπάνια ή ποτέ τα φοράει έξω από το σπίτι για να μην υποστούν κάποια φθορά ή ζημιά.

Κρατώντας πάρα πολλά ζευγάρια παπούτσια για συναισθηματικούς λόγους, μπορεί πραγματικά να καταλήξετε να μην έχετε χώρο ούτε για τα βασικά και καθημερινά σας παπούτσια.

Σας προτείνουμε να διαλέξετε έως και πέντε ζευγάρια παπούτσια που έχουν την πιο μεγάλη συναισθηματική αξία για εσάς, και στη συνέχεια να δωρίσετε τα υπόλοιπα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, να τα χαρίσετε στους φίλους σας,  ή να τα πουλήσετε σε μια ηλεκτρονική σελίδα δημοπρασιών. Ποιος ξέρει, ίσως ακόμη και να κερδίσετε αρκετά για να προσφέρετε στον εαυτό σας κάποιο κομψό νέο παπούτσι!

Βήμα 2: Οργανώστε τα παπούτσια σας σε ομάδες

Τώρα που έχετε αποφασίσει ποια παπούτσια θα κρατήσετε, πρέπει να οργανώσετε τα παπούτσια σε ομάδες. Αυτές οι ομάδες μπορούν να καθοριστούν από:

  • τον σκοπό για τον οποίο τα πήρατε: παπούτσια εργασίας, καθημερινά παπούτσια, παπούτσια για τη βραδινή σας έξοδο, αθλητικά παπούτσια για το γυμναστήριο ή το αγαπημένο σας άθλημα, μπότες για χειμώνα
  • από τις εποχές που τα φοράτε συνήθως,
  • ανάλογα με τα χρώματα τους
  • ανάλογα με το ποιο αισθάνεστε πιο άνετα κτλ.

Αν θέλετε να αποθηκεύσετε τα παπούτσια σας στο κάτω μέρος της ντουλάπας σας, αγοράστε καταλληλα κουτιά παπουτσιών για να φυλάξετε τα παπούτσια σας μέσα. Αυτό θα εμποδίσει το μπέρδεμα των ζευγαριών στο μέλλον, και θα διευκολύνει για σας να δείτε ποια παπούτσια μπορείτε να φορέσετε κάθε φορά έξω.

οργαωμένα ρούχα και παπούτσια στη ντουλάπαΑποθηκεύοντας τα τα παπούτσια σας σε κουτιά, μπορείτε να στοιβάξετε επίσης πολλά το ένα πάνω στο άλλο, χωρίς να τα φθείρετε και να τα χαλάσετε.

Για να οργανώσετε τα παπούτσια στην ντουλάπα σας αποτελεσματικά, θα μπορούσατε να γράψετε απέξω από τα κουτιά τι περιέχει το κάθε κουτί  ώστε να γνωρίζετε πάντα πού να βρείτε το σωστό ζευγάρια παπούτσια..

Τι θα κερδίσετε από την οργάνωση των παπουτσιών σας

Σε γενικές γραμμές, η οργάνωση παπουτσιών μπορεί να είναι αρκετά χρονοβόρα στην αρχή. Είναι σίγουρο όμως πως έχοντας όλα τα παπούτσια σας τακτοποιημένα, θα εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο όταν ετοιμάζεστε για μια εκδήλωση της τελευταίας στιγμής, ή απλά βιάζεστε.

Έτσι, μαθαίνοντας πώς να οργανώσετε τα παπούτσια σας, δεν θα αποκτήσετε μόνο μια όμορφη, τακτοποιημένη ντουλάπα σας, αλλά θα βοηθήσετε επίσης τον εαυτό σας να μην εκνευρίζεται κάθε φορά που έχετε να βγείτε έξω.

Μοιραστείτε το...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Σας άρεσε το άρθρο "Πώς να οργανώσετε σωστά τα παπούτσια σας"; Γράψτε τα σχόλια σας!

Ενημερωθείτε

...

,

No comments yet.

Σχολιάστε